Zelf een affiliate website opzetten

Geplaatst op 03-03-2022

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij u met uw eigen website als tussenpersoon producten promoot. Bezoekers worden via een affiliate link doorverwezen naar de site waarop een product kan worden aangeschaft. Dat aanschaffen van een product vindt niet plaats via uw eigen website, maar via website van de zogeheten affiliate merchant (adverteerder). Daarbij is het grote voordeel van affiliate marketing ten opzichte van een gewone webshop dat u zelf geen producten op voorraad hoeft te hebben en ook niet naar de klant hoeft te versturen. Dit betekent dat u ook geen kosten hoeft te maken voor het inkopen van goederen. U kunt een affiliate website vanuit huis beginnen als u dat wilt.

Voor affiliate marketing is het slim om uw eigen webhosting af te sluiten en daarop een goed affiliate script te installeren. Met behulp van een dergelijk script kunt u op een gemakkelijke manier beginnen met affiliate marketing. Het script dat is ontwikkeld door Vrolijk Internet Services bevat de mogelijkheid om data feeds in te lezen met daarin productinformatie. Via deze techniek kunnen meerdere producten in één keer binnen uw webwinkel worden opgenomen, zonder dat u ze handmatig hoeft in te voeren. Zo kunt u met het affiliate script bijvoorbeeld heel eenvoudig data feeds inlezen van het affiliate netwerk TradeTracker.

Door gebruik te maken van data feeds is uw affiliate shop snel te vullen met producten. Data feeds worden daarbij periodiek opgehaald, zodat ook wijzigingen in de productspecificaties automatisch binnen uw affiliate shop worden verwerkt. Als bijvoorbeeld de prijs van een product is aangepast, dan zal dat ook automatisch te zien zijn op uw affiliate website. Omdat het onderhoud van de affiliate website u zo weinig tijd kost, is een affiliate website opzetten niet alleen voor ondernemers interessant, maar ook voor mensen die wat extra geld bovenop hun salaris willen verdienen.